Beste lezers van Marinjo

 

Deze editie van Marinjo, nummer 6, ontvangt u samen met nummer 5. Beide horen nog bij het jaar 2021. Tot mijn grote spijt is het mij als eigenaar niet eerder gelukt om ze af te maken en aan u te laten verzenden. Dat heeft te maken met persoonlijke omstandigheden (depressie) waar ik al lange tijd mee kamp. Ik besef dat ik door deze vertraging en het gebrek aan communicatie hierover uw geduld op de proef heb gesteld. Ik wil u daarvoor dan ook mijn oprechte excuses aanbieden.

 

Marinjo is een monument. Het tijdschrift bestaat sinds 1995 en is voor lezers voor wie social media te vluchtig zijn, nog altijd een belangrijke bron van informatie. Veel Molukse instituten zijn verdwenen maar Marinjo is van ons allen. Het wordt bekostigd uit de abonnementsgelden en uit de opbrengsten van de webshop, dus zonder subsidie.

 

Maar monumenten kunnen ook kwetsbaar zijn. De kwetsbaarheid van Marinjo zit hem in de kleine redactie. Sinds begin 2020 is Charlie Munster een gewaardeerde mederedacteur. Er zijn vaste columnisten en medewerkers die bijdragen schrijven. Maar deze medewerkers zijn allemaal vrijwilligers die voor Marinjo werken tegen alleen een onkostenvergoeding. Ook door jullie, door de lezers, wordt kopij aangedragen. Er gebeurt genoeg in de gemeenschap, er is genoeg om over te berichten en ik wil daar graag een podium voor bieden. Tegelijk weet ik: als ik als vormgever uitval, ligt alles stil. Deze verantwoordelijkheid voel ik zeker. Voor de nabije toekomst stel ik mezelf dan ook tot taak om te zoeken naar manieren om de continuïteit van Marinjo te waarborgen. Ik word daarin bijgestaan door Nanneke Wigard die de redactie is komen versterken. De volgende editie, nummer 1 van 2022, ontvangt u snel.

 

Ik dank u hartelijk voor uw steun en hoop op uw begrip.

 

Robert Hallatu

Marinjo nummer 6 in webshop