Johnny Manuhutu

ASTAGANAGA,

50 jaar Massada

 

Johnny Manuhutu is de oprichter en leadzanger van Massada. Met hits als Sajang é en Latin Dance maakte deze latin rockband in de jaren zeventig naam in Nederland. Nog steeds treedt Manuhutu met Massada op in Nederland en Indonesië. Astaganaga (dat ‘Te gek’ betekent) is het verhaal van Johnny Manuhutu en gaat over zijn passie voor de Molukken, ervaringen met discriminatie en muziek als redding. Dit boek over veerkracht, overleven en succes behalen zit bomvol persoonlijke verhalen en uniek beeldmateriaal. Het is een must-have voor fans van Massada en iedereen met belangstelling voor de Molukkers in Nederland.

 

Johnny Manuhutu, ASTAGANAGA, 50 jaar Massada.

Uitgever: Walburg Pers

Aantal pagina’s: 292,

Rijk geïllustreerd,

Hardcover.

Prijs: 39,99 + porti

 

Bestel nu in de webshop

 


 

OMBAK MALUKU

Molukkers ongewild naar Nederland

 

– Nanneke Wigard en Jim Worung –

 

Precies 70 jaar geleden zetten de eerste Molukkers voet aan wal in Nederland. Het gaat om ex-KNIL-militairen, schepelingen van de Koninklijke Marine, politiemannen en burgers met hun gezinsleden. Hun komst is een gevolg van de dekolonisatie van Indonesië en de politieke problemen die dan spelen. Noch de Nederlandse

regering noch de Molukkers zelf vinden overbrenging naar Nederland de beste oplossing. Ze gaan uit van een tijdelijk verblijf. In dit boek reconstrueren Nanneke Wigard en Jim Worung de gebeurtenissen die voorafgaan aan het vertrek van de

Molukkers uit Indonesië, het leven aan boord van de schepen en de aankomst in Nederland. Zij doen dat door vele betrokkenen aan het woord te laten en hun verhalen te illustreren met unieke foto’s en documenten.

ISBN: 978-90-75626-10-0.

Hardcover,

288 pagina’s,

Prijs: € 39,95 + porto

Bestel in de webshop

 


 

OMBAK MALUKU  Kennispel

Bordspel voor kinderen vanaf 12 jaar (en hun ouders) met vragen over de reis die Molukkers in 1951 maakten toen zij vanuit Indonesië naar Nederland werden overgebracht. Ombak Maluku betekent Molukse golven: de reis ging per schip over zeeën en oceanen.

Inhoud van de speldoos: 1 Vouwblad met spelregels en achtergrondinformatie, 1 speelbord, 1 dobbelsteen, 6 pionnen, 50 vragenkaartjes, 1 opdrachtenkaart.

Prijs: 24,95 + porti

Bestel hier in de webshop